Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika TZ!

Főoldal » Középiskola » Fizika
4663
Egy 4 m hosszúságú mérleghinta egyik végére ült Józsi,akinek tömege 40 kg. A másik végére Eszter ül, aki 30 kg-os. Hova ültessék Feri nevű kistestvérüket,akinek tömege 25 kg?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Adatok:
L = 4 m
m1 = 40 kg
m2 = 30 kg
m3 = 25 kg

forgástengelyére felírva a forgatónyomatékokat:
m1g*l/2=m2g*l/2+m3gx
x=0.8
Eszter felüli oldalon 0.8 méterre kell beljebb ülnie Ferinek
Módosítva: 9 éve
0