Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oszthatóság

Főoldal » Középiskola » Matematika
856
Hogy kell olyan feladatokat megoldani mint pl. ezek:

10²⁰+2= 2 re végződik tehát osztható 2, 3.
100000000047= osztható 3.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
10 a bárhányadikon tartalmazni fog egy 1-est és sok 0-t. Ha a végére raksz egy 2-est, akkor páros lesz, tehát osztható lesz 2-vel. A 3mal oszthatóságnak a szabálya pedig az, hogy a számjegyek összege osztható 3mal. És 1+2=3, tehát osztható 3mal

A 3mal való oszthatóságot kell felhasználni, 1+4+7=12, osztható 3mal
0