Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematik

Főoldal » Középiskola » Matematika
920
Tudnátok segíteni?
Hányféle négyjegyű pozitív egész szám képezhető az 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 számjegyek (akár többszöri) felhasználásával, ha
(a) nem szabunk feltételt,
(b) van olyan számjegy, amely legalább kétszer szerepel.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a) mind a négy helyiértékre a hét számból bármelyik kerülhet ezért: 7*7*7*7 = 74 vagyis 2401 féle lehet.
b) itt az első három helyiértékre megit bármelyiket betehetjük a 7 közül, viszont az utolsóra már csak az előző három valamelyikét tehetjük, így: 7*7*7*3 =73*3 = 1029 szám lesz.
0