Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hasonlóság

Főoldal » Középiskola » Matematika
1471
Egy rombusz átlói 14 cm és 48 cm hosszúak. Egy hozzá hasonló rombusz kerülete 250 cm . Mekkorák ezek a rombusznak az átlói?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ennek a rombusznak a kerülete Pitagorasz tétellel kiszámítható.
Mivel felezik egymást az átlók:

7^2+x^2=24^2
49+x^2=576 /-49
x^2 = 527 /gyökvonás
x=22,95

Az oldalak 5.65 cm, kerülete 4a=4*22,95=91,8 cm

Hasonló rombusz, azaz egyenes arányosság: 250/91.8=2.72-ed része a nagynak, azaz átlói:

14*2.72=38,08
48*2.72=130,56

0