Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Felszín számítás dolgozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
377
Számítsd ki a téglalap felszínét, ha élei 0,6m , 10dm és térfogata 180dm3 !
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
SOS!!!
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a=0,6 m= 6 dm
b= 10 dm
Vtéglatest=a·b·c=6·10·c=180 dm³ amiből c= 3 dm
Atéglatest=2·a·b+2·a·c+2·b·c=2·6·10+2·6·3+2·10·3= beütöd a gépbe és kiszámolod
0