Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Felszín, térfogat számítás dolgozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
475
Számítsd ki az egyenes körkúp felszínét és térfogatát, ha m = 30cm , a= 78cm !
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos!!!!!
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
30²+r²=78² amiből r=72 cm
Vkúp=r²·π·m/3=72²·π·30/3= beütöd a gépbe és kiszámolod
Akúp=r²·π+r·π·a=72²·π+72·π·78= beütöd a gépbe és kiszámolod
0