Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Valaki tudna nekem segíteni ebbe a kémia házi feladatba? Előre is nagyon szépen köszönöm!!!

Főoldal » Középiskola » Kémia
510
375 g 50 °C-on telített KCl oldatot 80 °C-ra melegítünk. Mennyi vizet párologtassunk el az oldatból, hogy az 80 °C-on is telített legyen?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
A feladat megoldásához szükséges lenne tudni az oldhatóságot.
A függvénytáblából:
80°C -> 0.3386
50°C ->0.3004
De az ilyen feladatoknál eltérő értékeket is megadhatnak, akkor azzal kell számolni.

Keverési egyenlet
`m_1*w_1 + m_2*3w_2 = (m_1+m_2)*w_3`

Átírva párolgásra:
`m_1*w_1 = (m_1-_2)*w_3` (m2 lesz a víz tömege)

Behelyettesítve:
`375*0.3004 = (375-m_2)*0.3386`

`m_2=42.3`
0