Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
567
Egy 4 cm sugarú kör egy körcikkének területe 25 cm², mekkora középponti szög tartozik e körcikkhez?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
(a*r^2*pí)/360°= 25
(a*4^2*3.14)/360=25
(a*16*3.14)/360=25 /*360
a*50.24=9000
50.24a=9000 /:50.24
a=179,14

A szög 179,14°
0