Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
2209
Egy téglalap szomszédos oldalainak hossza 5 cm és 8 cm. Mekkora a téglalap körülírt körének sugara? Válaszát indokolja
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha felrajzolod a téglalapot, és behúzod az átlóját, akkor az átló fele lesz a sugár. Pit. tétellel ki lehet számolni:

82+52=x2
64+25=x2
89=x2
9.43=x

Ez az átló, a sugara x/2=9.43/2=4,715 cm
0