Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
1168
Egy 4 cm sugarú kör középpontjátol 10 cm-re lévő pontból érintőt húzunk a körhöz. Mekkora az érintőszakasz hossza?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Mivel az érintő mindig 90 fokos, felírható rá a pitagorasz tétel, ahol az érintőhosszt keresem (befogó), másik befogója 4 cm (sugár), és átfogója a 10 cm

4^2+x^2=10^2
16+x^2=100
x^2=84
x=9,16

9,16 cm az érintőszakasz hossza.
0