Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
535
Mekkora a térfogata 3 mol hidrogénnek, 22 g
szén-dioxidnak, illetve 4 g metán gáznak

standard állapotban

normál állapotban

szobahőmérsékleten?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`H_2 = 3mol`
standard áll.: 73,5dm^3
normál áll.: 67,23dm^3
szobahő.:72dm^3

22g `CO_2` = `0.5 mol`
standard áll.:12,25dm^3
normál áll.: 11,205dm^3
szobahő.:12dm^3

4g `CH_4 = 0.25 mol`
standard áll.: 6,125dm^3
normál áll.: 5,6025m^3
szobahő.: 6dm^3
0