Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
1477
Egy egyenlőszárú háromszög alapja 5 cm, a szára 6 cm. Mekkora a háromszög területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Alap: 5 cm
Szárai: 6 cm

Pit tétel a magasságért kell:
5/2^2+ma^2=6^2
2.5^2+ma^2=36
6.25+ma^2=36
ma^2=29,75
ma=5.45

Területe:
(m*alap)/2
(5.45*5)/2
13,625 cm2
0