Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
3738
Egy háromszög csúcsai a köré írt kört három olyan ívre osztják amelyek hosszának aránya 3:5:10. Számítsuk ki a háromszög belső szögeinek nagyságát.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
3+5+10=18

360°/18=20°

Középponti szögek:
α=3*20=60°
β=5*20=100°
γ=10*20=200°

A kerülete szöghöz a középponti szög fele tartozik, így:

α=60°/2=30°
β=100°/2=50°
γ=200°/2=100°
0