Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni?

Főoldal » Középiskola » Kémia
644
0,5 gramm NaCl feloldva 0,05 liter oldatban. Milyen az anyagmennyiség-koncentrációja?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
0,5g NaCl -> 0,5/58,5 = 0,00855mol NaCl

és V = `0.05dm^3`

`c = n/V = 0.00855/0.05 = 0.171` `(mol)/(dm^3)`
Módosítva: 5 éve
0