Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség kéne!

Főoldal » Középiskola » Kémia
526
0,5 mol NaCl feloldva 0,05 liter oldatban. Milyen az oldat anyagmennyiség-koncentrációja?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
0,5 mol NaCl = n

és V = `0.05dm^3`

`c = n/V = 0.5/0.05 = 10` `(mol)/(dm^3)`
1