Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
814
Egy szimmetrikus trapéz hosszabbik alapja 20 cm, szára 10 cm hosszú. A kiegészítő háromszög oldalának hossza 8 cm. Milyen hosszú a trapéz rövidebbik oldala?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
párhuzamos szelők tétele:
20/18=x/8 /*18*8
160=18x /:18
8.88=x

8.88 cm hosszú
0