Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány egész szám helyezkedik el a koordinata egyenesen -34 és 36 között? Határozd meg összegük számértékét!

Főoldal » Középiskola » Matematika
566
Hány egész szám helyezkedik el a koordinata egyenesen -34 és 36 között? Határozd meg összegük számértékét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`]-33;35[` intervallum, tehát a -34 és 36 nincsenek benne
a kérdés felfogható egy számtani sorozatnak is

`a_1 = -33`
`a_n = 35`

`a_n = -33 + (n-1)*1`
`35 = -33 + (n-1)`
`69 = n`

`S_n = ((a_1 + a_n)*n)/2`

`S_69 = ((-33+69)*69)/2 = 1242`
1