Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Racionális szamok összadása és kivonása: hasonlítsd össze

Főoldal » Középiskola » Matematika
572
csatolva
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
-6,78 és - 9,24
összegük: (-6,78) + (- 9,24) = -16,02 - ellentétes előjelek : -
különbségük: (-6,78) - (- 9,24) = 2,46 - azonos előjelek: +
- 16,02 < 2,46 (13,56-tal nagyobb)

-25 és 43 / -95 és 88
-25 + 43 = 18
-95 + 88 = -7

18 > -7 (25-tel nagyobb)
1