Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia házi. Valaki segítene?

Főoldal » Középiskola » Kémia
334
Mi annak a nitrogén-oxidnak a képlete, amelynek gőzének nitrogénre vonatkoztatott relatív sűrűsége: 3,86?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`M_(N_2)` = 28 `g/(mol)`

`rho_("rel.")` = `M_("ism.")/M_(N_2)`

`M_("ism.")` = `M_(N_2)*rho_("rel.")` = `28*3.86` = 108 `g/(mol)`

A nitrogén-oxid képlete `N_xO_y` , ahol x és y egész számok

`14x+16y` = 108

sakkozgatni kell vele, hogy mikor lesz egész. Elég nagy szám, próbáld y=5-re; akkor x=2.

A képlet: `N_2O_5`.
0