Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek, hatványozás

Főoldal » Középiskola » Matematika
2228
Valaki tudna segíteni ezeknek a feladatoknak a megoldásában?
A / egy törtjelnek számít, minden feladatnál.
2^21/4^9
3^22*9^3/(9^2)^4*3^-7
A végeredmény egyetlen szám hatványaként kell. A megoldást előre is köszönöm!

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
2^21/4^9=8 ami 2^3
A második vagy nulla, vagy kiakadt a telefonom :D
1

#1:
2^21 / 2^18 = 2^(21-18) = 2^3

#2:
(3^22 * 3^6) / (3^16 * 3^-7) =
3^28 / 3^9 =
3^19
1