Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
385
Sziasztok valaki tudna segíteni a 4es meg az 5 feladat kéne nagyon megköszönném!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
4.
Térfogat -> oldat tömege -> oldószer + oldat tömege
`20dm^3 = 23.5kg = 3.76kg` `NaCl` és `19.74`kg `H_2O`

5.
Tömegszázalék definíciója alapján
`w = m_(oa)/m_(oldat)`

`w = (10+20)/(300+20)` = `9.375%`
-1