Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Angol fordítás

334
Le fordítanátok? Fontos lenne!Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Idegen nyelv

Válaszok

1
Az állatok királysága tele van hosszú utakról szóló történetekkel. Példának íme néhány állat, akik tényleg hosszú távokat tesznek meg.
Sarki csér: Ez a madár évente akár több mint 36000 km-t tud repülni, az Északi Sarkkörtől az Antarktiszig és vissza. A sarki csér télen a Déli-sarkra vándorol, hogy melegebb éghajlatot találjon. A fiókáknak csak egyszer mutatják meg az utat. A visszautat már egyedül kell megtenniük.
Sziklás-hegységi vapiti: A nyári hónapokban a sziklás-hegységi vapiti a hegyekben él. Télen az erős havazás az egész növényzetet beborítja. Ilyen körülmények között egy vapiti sem élhetné túl, ezért mind levándorolnak a hegyekből. Tavasszal, mikor elolvad a hó, a vapitik újra visszatérnekna hegyekbe, és ez a körforgás folytatódik.
Csendes-óceáni lazac: A lazac teszi meg a legnehezebb utat. Amikor a párzási időszak kezdetét veszi, elhagyják az óceánt és visszatérnek a folyóba, ahol születtek. Az áramlattal szemben kell úszniuk, néha szennyezet vizekben, vagy vízeséseken fel. Út közben el kell kerülniük mind a halászokat és a ragadozókat is. Azonban nem minden lazac teszi meg ezt az utat. Amelyek viszont igen, hamar elpusztulnak, miután párosodnak, mert..(nem látni a mondat végét)
Jegesmedvék: Sok medvefaj alszik téli álmot, hogy elmeneküljenek a hideg elől. A jegesmedvék a fagyos Északi-sarkkörön élnek, de nincs problémájuk a hideggel. Hosszú utat megtesznek élelem után kutatva. Néha ez a keresés akkora megtett utat jelent jelent, hogy Izlandnál kétszer nagyobb lenne a bejárt terület!
Módosítva: 7 éve
0