Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mi az eredmény?

Főoldal » Középiskola » Matematika
1309
Határozzuk meg a paralelogramma belső és külső szögeit ha két belső szögének aránya 1:3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a belső szögek összege 360°, a két szög 180°-ra egészíti ki egymást.
Ha az arány 1:3, akkor:

`4x = 180° ; x =45°`
`α = x = 45°`
`β = 3x = 135°`
0