Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Jó ez így?Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
908
Mekkora annak a testnek a sűrűsége,amelyik térfogatának a 80%-a merül el a 0,9 g/cm3 sűrűségű olajban? A 0,80 at elosztom 0,9 el=0,888 .Ez így helyes?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
nem
0

Adatok:
(a ró betű helyett a p betűt használtam)
az olaj sűrűsége: polaj=0,9g/cm³
a test térfogata: Vt
a test által kiszorított olaj térfogata: 0,8·Vt
az ismeretlen test sűrűsége: pt
tömege: mt=Vt·pt
Az egyensúly feltétele:
G=Ff (a súlyerő legyen egyenlő a felhajtó erővel)
G=Vt·pt·g
Ff=0,8·Vt·polaj·g
Vt·pt·g=0,8·Vt·polaj·g (egyszerűsíthetünk : V-vel és g-vel)
helyettesítsük be az adatokat! (olaj sűrűségét)
pt=0,8·0,9=0,72g/cm³

0