Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek2

Főoldal » Középiskola » Matematika
590
Nagyon szépen köszönöm előre is!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Átírva:
`5^(x+2) * 5^(x+2) * 5^(x+2) = 5^(x-4) * 5^(x+6)`

Az exponenciális függvény szigorú monotonítása miatt elhagyhatjuk a hatványalapot

`x+2+x+2+x+2 =x-4+x+6`

`3x + 6 = 2x+2`

`x = -4`

Ell.

b,
Átírva:
`4^x * 4^1 = 4^(2x) * 4^(-2)`

Az exponenciális függvény szigorú monotonítása miatt elhagyhatjuk a hatványalapot
`x + 1 = 2x-2`

`3 = x`
0

Csatoltam képet.
0