Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika-7.osztály

Főoldal » Általános iskola » Fizika
907
Egy ember sítalpon áll a hóban. A súlya 700N, egy síléc talpának 0,2 négyzetcentiméter a felülete. Mekkora a sítalpak alatt a nyomás, ha az ember két sílécen siklik?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, 7oszta
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Szerintem a síléc felületének az adata inkább 0,2m²! Valószínűleg ez elírás, én ezzel az értékkel számolok!
Adatok:
G=Fny=700N
A=0,2m²⇒ebből kettő van, tehát az összes felület A=0,4m² (ezzel kell számolni)

p=Fny/A=700/0,4=1750Pa=1,75kPa
0