Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitseget szeretnek kerni a matekban!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
503
A téma arányos osztás!
Feladat:
1. 3 gyerek osztozik 15000 ft-on 4:5:6. Hány forintot kap 1 gyerek?

2. 180000 ft-t 2 ember közt 7:2 arányban osztjuk szét. Hány forintot kapnak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
1. feladat
4:5:6 arány
15000 Ft-nak a 415 része --> 15000*415= 1000*4=4000 Ft

15000 Ft-nak az 515 része --> 15000*515=1000*5=5000 Ft

15000 Ft-nak a 615 része --> 15000*615=1000*6=6000 Ft
1

2. feladat
7:2 arány
180000 Ft-nak a 79 része --> 180000*72=20000*7= 140000 Ft

180000 Ft-nak a 29 része --> 180000*29=20000*2=40000 Ft
1