Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek. Matek 6.osztályos feladat.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
692
A)Háromnapos túrát szerveztünk. Az első nap megtettük a túra 35%-át,a második nap a 2/5 részét, a harmadik napra 12 km maradt.
Hány km-es túrát szerveztünk?
Az egyes napokon az út hány %-át, valamint hány km-t teljesítettünk.
B) a kirándulás három részletben szedtük a pénzt, először a költség 7/20 részét,másodszorra a 40%-át,végül 1200ft-ot kellett befizetni.
Mennyibe került a kirándulás?
Az egyes részletek a teljes összeg hány %-át tették ki, valamint mennyi pénzt kellett vinni e három alkalommal külön-külön?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Először 35%-ot teljesitettek, majd 2/5=40%-ot és a végén maradt 12 km.
azaz 100-75=25% a 12 km, ezért az egész táv 48 km hosszú

Első nap: 35%, 16,8 km
Második nap: 40%19,2 km
Harmadik nap: 25% 12 km

PÉNZ

7/20=35%
35%+40%=75%
100-75=25%

Első nap 35% 1680
Második nap 40% 1920
Harmadik nap 25% 1200ft

összesen
4800ft


0