Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika (Rezgések ,hullámok)

Főoldal » Középiskola » Fizika
498
1. Mekkora az 50 Hz frekvenciájú, 2,5 m/s terjedési sebességű felületi hullámnak a hullámhossza?

2.Egy hullám periódusideje 0,1 s. Mennyi a frekvenciája?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1.
f=50 Hz
c= 2.5 m/s
λ=?
c=λ×f
2.5=λ×50
λ=0.05 m

2.
T=0,1 s
f=?
f=1/T=1/0.1=10
f=10 Hz
0