Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika háziban lenne szükségem egy kis segítségre.

Főoldal » Középiskola » Matematika
501
Egy kétjegyű szám számjegyeinek összege 12. Ha a jegyeket felcseréljük a szám értéke 75%-kal növekszik. Melyik ez a szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
eredeti szám 12-a és a
10(12-a)+a=120-9a
új szám:
a 12-a 10a+12-a= 9a+12
egyenlet
(120-96)*1,75=9a+12
levezetve a=8
48 és 84 lesz a megoldás
0