Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek sos 6.osztály arányosság

Főoldal » Általános iskola » Matematika
467
HOLNAPRA kell!!!!!

http://www.interaktivmatematika.hu/sajat/6.oszt/aranyossag1.html
1., 2., 3., 5. feladattal gyakoroljatok minél többet! Mindig írd fel az aránypárt az órán tanult módon és alá írd a számítást!
Írásbeli feladat a füzetbe:
1. A cipő boltban egy polcon 24 pár cipő fér el. Hány cipő fér el 5 polcon!
2. Ha a Louvre Múzeumban 5 belépő 45 euró, akkor 12 belépő mennyibe kerül?
3. Ha 6 kg ruhához 50ml öblítőkoncentrátum elegendő, akkor mennyi ruhához elég egy 1 literes flakon?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1 feladat,
Adatok:
1 polc 24db
5 polc ?db
5 polc= 5X24
5X24=120
Válasz: 120 darab cipő fér el 5 polcon.

2, feladat
Adatok:
5 belépő 45 EUR
12 belépő ? EUR
1 belépő ? EUR
Elősször kiszámoljuk menniybe kerül 1db belépő. ( 45:5=9)
1 belépő 9 euró, tehát 12db belépő a 9nek a 12 szerese. (9X12=108)
Válasz: 12 darab belépő 108 euróba kerül.

3, feladat
Adatok:
50ml 6kg
1l ?kg
Elősször is váltsuk át a litert milliliterre (1l=1000ml)
Most pedig kiszámoljuk hogy hányszor van meg az 1000ml-ben az 50ml, így kiderül hányszor 6kg ruhát tudunk kimosni.
1000:50=20
Az 1 literben 20-szor van meg az 50ml. Tehát 20-szor annyi ruhát tudunk mosni.
20X6kg=120kg
Válasz: 120kg ruhát tudunk kimosni 1liter öblítővel.
0