Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszög

Főoldal » Középiskola » Matematika
583
Egy háromszög két oldala 12 cm, illetve 8 cm, az általuk közbezárt szög 60º. Mekkora a háromszög harmadik oldala?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
háromszög
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Cosinus tétel segítségével ki tudod számolni.

a=12 cm
b=8 cm
c=?
γ=60⁰

c²=a²+b²-2×a×b×cosγ
c=10.58301 cm
1