Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
660
2x(6-2x)-x(5+4x)/4 = x(2x-2)

Ezt az egyenletet szorzattá alakítással kellene megoldani, mindenhogy próbáltam, nem sikerült.
Ha valaki tudna segíteni, azt nagyon megköszönném! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Vigyed át a jobb oldalt a balra és emelj ki x-et.

2x(6-2x)-x(5+4x)/4 - x(2x-2) = 0
x · (2(6-2x) - (5+4x)/4 - (2x-2) ) = 0
x · (12 - 4x - 5/4 - x - 2x + 2 ) = 0
x · ((14·4 - 5)/4 - 7x ) = 0
x · (51/4 - 7x ) = 0
kész
Módosítva: 9 éve
0