Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika (Rezgések,hullámok)

Főoldal » Középiskola » Fizika
483
Egy hullám frekvenciája 250 Hz, hullámhossza 6 cm. Számítsd ki a hullám terjedési sebességét és a periódusidejét! A cm-t váltsd át m-be!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
f=250 Hz
λ=6 cm=0.06 m
c=?
T=?

c=λ×f=0.06×250=15 m/s

c=λ/T
15=0.06/T=1/250 s
0