Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS FIZIKA

Főoldal » Középiskola » Fizika
575
2. 20 méter magasan, 360 km/h sebességgel haladó repü- lõgéppel juttatnak el segélycsomagot a rászorulóknak. A megfelelő pillanatban a gép nyitott ajtajában egyszerűen csak elejtik a csomagot.
a) Készíts vázlatrajzot a csomag mozgásáról!
b) Mennyi ideig fog esni a segélycsomag? c) A cél előtt milyen távolságban kell elejteni a csomagot?
A megoldás során hanyagoljuk el a légellenállás hatását.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, fizika, csomag, sebesség, mozgás, repulogep
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
hatensajnosnemtudom :(
-2

Így a végén kicsit elbizonytalaondtam, lehet teljesen rossz ez a megoldás.


Vízszintes hajításról beszélhetünk, hiszen van vízszintes irányú kezdősebesség.

a) csatolva

b) h=g/2*t²
20=9.81/2*t²
t=2.04 s

c) v=360 km/h = 100 m/s
Δx=v₀*t=100*2.04=204

0