Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számtani sorozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
339
Egy számtani sorozat első és második tagjának összege 18, a sorozat különbsége : -2. Mennyi a sorozat második tagja.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, sorozatok
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
"a1"+"a2"=18 (1)
"a1"-"a2"=-2 (2)

(1)+(2) 2*"a1"=16
"a1"=8

"a2"=18-"a1"=18-8=10

0