Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi sürgős!

Főoldal » Középiskola » Matematika
577
Egy kocka éle 20 cm hosszú. Megjelöljük a lapközéppontokat, és a szomszédos lapok középpontjait összekötjük.
a) Milyen hosszú az így keletkezett test egy éle?
b) Mekkora az így keletkezett test térfogata?
c) Mekkora az így keletkezett test felszíne?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
#SOS
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Szia! Látom nézed a feladatot. A megoldáson gondolkozol?
0

Csatolok egy ábrát.
a)  200  = 14.14 cm egy éle

b) V = T*m/3
A gúla magassága 10 cm, hiszen a lapok középpontjait kötöttük össze.
V = 199.9396*10/3 = 666.47*2 = 1332.93 cm³
Azért kell megszorozni, mert ahogyan az ábrán is látható, 2 azonos alapú gúláról van szó.

c) a felszín kiszámításához szükséges egy oldal magassága, h= 3 /2 *a
h = 12.24 cm
T = a*h/2 = 14.14*12.24/2 = 86.5368 cm², mivel 8 oldal van, ezért A = 8*86.5368 = 692.2944 cm²
1