Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika feladat!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
964
Segítséget szeretnék kérni a 2. 3. 4. feladatok megoldásában. Légyszives ne csak a megoldást írd le hanem h hogy számoltad ki.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Nem tudom, hogy melyik a kettes feladat, ezért az összes feladatot leírom:
1) e=első gyárban gyártott sportszer
k= második gyárban gyártott sportszer
e+k=1800
1,2e+0,8k=2000 -> k=10/8*(2000-1,2e)

1800-e=2500-1,5e
e=1400 -> k = 400

2) Összesen 18 számjegy összeg lehet, ezek az összegek 1-18 között vannak.
Legrosszabb esetben mind a 18-at kihűzod, és csak utána húzol valamiből kettőt, tehát legalább 19 húzást kell elvégezned, hogy biztosan legyen benne valamelyik összegből kettőször.

3) a=a+b+c/5+2
b=2a=2(a+b+c/5+2)
c=a+b+c/3+4

a+b+c=x
a+b+c/5+2+2(a+b+c/5+2)+a+b+c/3+4=x
14(a+b+c)+150=15x
14/15(a+b+c)+10=x
↓↓↓
1/15(a+b+c)=10
a+b+c=150
a=32, b=64, c=54


4) 1*1*24=1*2*12=2*3*6=1*3*8=24
A=2(ab+bc+ca)
Tehát a felszínek sorrendben:
1+24+24=49
2+12+24=38
6+12+18=36
3+8+24=35
Tehát a legnagyobb különbség 14 cm³
0