Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS Matek kérlek sürgős

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1173
Hány kilogramm három negyed része 600 kg?
Hány kilogramm négy harmad része 600 kg?

Hány kilogramm öt hatod része három ötöd?
Mennyinek a hét negyed része 66,5?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
600 kg 3/4 része, szóval osszuk 3-mal, akkor az az 1/4-e, ezt még meg kell szorozni 4-gyel:
600:3=200 200×4=800 kg

600 kg 4/3 része, szóval osszuk 4-gyel, akkor az az 1/3-a, ezt még meg kell szorozni 3-mal:
600:4=150 150×3=450 kg

3/5=0,6
0,6 5/6 része, szóval osszuk 5-tel, akkor az az 1/6-a, ezt még meg kell szorozni 6-tal:
0,6:5=0,12 0,12×6=0,72 kg

66,5 7/4 része, szóval osszuk 7-tel, akkor az az 1/4-e, ezt még meg kell szorozni 4-gyel:
66,5:7=9,5 9,5×4=38 kg
0