Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS Matek kérlek sürgős

Főoldal » Általános iskola » Matematika
919
1500 három negyed része
Kettő ötöd része
Öt ketted része
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1500 3/4 része:
1500×3/4=akár így is lehetne: 1500×3/4=4500/4=1125
vagy
1500-at osztod 4-gyel, az 1/4-e és azt a számot szorzod 3-mal:
1500:4=375
375×3=1125

1500 2/5 része:
1500×2/5=akár így is lehetne: 1500×2/5=3000/5=600
vagy
1500-at osztod 5-tel, az 1/4-e és azt a számot szorzod 2-vel:
1500:5=300
300×2=600

1500 5/2 része:
1500×5/2=akár így is lehetne: 1500×5/2=7500/2=3750
vagy
1500-at osztod 2-vel, az 1/2-e és azt a számot szorzod 5-tel:
1500:2=750
750×5=3750
0