Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Segítség kéne, SÜRGŐSEN!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
1399
A házimmal kapcsolatos. Nem jövök rá, hogy kéne kiszámolni. Leírom a feladatot, és csatolok ábrát. Köszönöm a segítséget!!!
a) Mekkora távolságra van a K pont a PL szakasz
egyenesétől, illetve a P pont a KL szakasz egyenesétől?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Pitagorasz tétellel tudod ki számolni! a2=KL szakasz = 16 cm, b2= LP szakasz 12 cm
c2= KP szakasz = ?

a2+b2=c2
-2

Csatoltam képet.
0