Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
361
A 9-es ès a 10- es feladtatban kérnék segítséget
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.
Anya = x-5
Apa = x
Dia = x/5
Nóri = x/5-3

(x-5)+x+x/5+(x/5-3) = 88
x = 40
Anya = 40-5=35
Apa = 40
Dia = 8
Nóri = 5



2.
szám = x
x+x/2+x/3+x/4+x/5 = 274
x = 120
0