Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudtok segíteni

Főoldal » Általános iskola » Matematika
359
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
az o félegyenes a béta szög szögfelezője, tehát béta: 36x2=72°
mivel a háromszög belső szögeinek összege 180° és tudjuk hogy a másik szöge 25° ezért
180-(72+25) =180-97=83°
és mivel a gamma szög az egyenesszöget (az egyenesszög 180°) alkot a mellette lévő 83°os szöggel ezért gamma=180-83=97°
0