Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
335
11. Egy háromszög területe 150 cm2, két oldala pedig 16 cm és 24 cm. Mekkora a két oldal által bezárt szög?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
T= 150 cm²
a= 16 cm
c= 24 cm

T= a*c*sinβ/2

150 = 16*24*sinβ/2

sinβ= 0.78125
β= 51.38⁰
0