Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
335
A háromszög két oldala 15 cm és 18 cm hosszúak, a rövidebb oldallal szemközti szöge 65fok
a) Mekkorák a háromszög szögei?
b) Mekkora a területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Koszinusztételt alkalmazod:
c²=15²+18²-2·15·18·cos(65)
amiből c=17,9 cm
T=a·b·sinγ/2=15·18·sin65/2=122,35 cm²
0