Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
322
Valaki segít?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Szia! Valószínűleg próbáltál képet feltenni, csak akkor nem sikerült, mert feladat nincs, csak a kérdés.
0

Csatoltam képet.
0

Az 1. meg is van oldva, itt a másik kettő:

Egyenlő szárú, tehát a két alapon fekvő szög egyenlő. A háromszög szögei 180°-ok, az egyik 30°, a másik kettő egyenlő, tehát 180-30/2=75°
Mivel ugyan akkorák, ezért a két félből lesz egy egész, így már megvan 75° az A, B, e-f metszete háromszögből. A harmadik szög 180-75=105° lesz.
Ez a szög, az e egyenesen van, és a keresett szöggel együtt 180°. 180-105=75°
A keresett szög 75°.


Ha az egyik 36°, akkor a másik alapon fekvő is.
36*2=72°
180-72=108° a C szög.

A delta (a hangjegyre hasonlító):
180-(A/2+C/2)=180-(18+54)=180-72=108°

A mű (ha jól látom az):
A/2, B, mű háromszögben az A fele 18, a B 36, a mű 180-(18+36)=180-54=126°
0