Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Átló

Főoldal » Középiskola » Matematika
1625
Egy szabályos sokszög egy belső szöge 140 fok. Hány átló indul ki egy csúcsából?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
(n - 2)* 180 / n = 140
(180n-360)/n=140
180n-360=140n /-180n
-360=-40n /:(-40)
9=n

ebből kijön, hogy 9 oldala van a sokszögnek, azaz egy csúcsból 6 átló indul ki
Módosítva: 9 éve
0