Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria dolgozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
333
Egy háromszög szögeinek aránya 2:4:4. Add meg a szögeit! A lehetőségeket mértékegység nélkül, növekvő sorrendbe, pontosvesszővel és szóközzel elválasztva írd be!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos, help, dolgozat, doga, légyszi, coronavirus
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ugye a háromszög belső szögeinek összege 180 fok.
2x + 4x + 4x = 180
10x = 180
x = 18
Így tehát:
36; 72; 72 fokosak a háromszög szögei.
0