Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria dolgozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
395
Egy háromszög oldalai a; b; c; a velük szemközti szögek rendre α; β; γ. Melyik összefüggés igaz a szögekre, ha a=25; b=38, a harmadik oldal a másik kettő oldal összegének harmada?
Válasz lehetőségek:
egyik se α < γ < β
α< β< γ. β < γ < α
γ.< α< β
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
geometria, matek, sos
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

Mivel c=21, ezért `c < a < b`. (Valamint a háromszögalkotás feltételei is teljesülnek)
Az oldalak nagyságrendje meghatározza a szögek nagyságrendjét is. És ez fordítva is igaz .
Tehát a megoldásként az utolsó eset jöhet szóba: `gamma < alpha < beta`.
Módosítva: 5 éve
0