Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS! Házi feladatot valaki segitsen kérlek. https://imgur.com/a/Mrm3xgT

Főoldal » Középiskola » Matematika
403
https://imgur.com/a/Mrm3xgT
Másodfokú egyenletet tanultuk.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, másodfokú
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`(4x-1)(3x+7) -3x(2x-5) = (x+6)^2 -2x(x-8)+9
`6x^2 + 40x - 7` = -x^2 + 28x + 45`
`7x^2 + 12x - 52 = 0`
Másodfokú egyenlet megoldóképletébe behelyettesítve:
`x_1 = 2 ; x_2 = -26/7`

2.
120 -> 8 és -15
`6x^2 +8x - 15x - 20` -> 2x(3x+4) - 5(3x+4) = (2x-5)(3x+4)
ugyanezen logika alapján
`3x^2 -12x - 7x - 28` -> (3x+4)(x-7)

`((2x-5)(3x+4))/((3x+4)(x-7)) = (2x-5)/(x-7)`

3.
` K: x≠−4/3`

Az egyenlőséget nullával egyenlővé teszem
`2x^2 -7x + 4x - 14 = 0`
`x(2x-7) + 2(2x-7) = 0`
`(x-2)(2x+7) = 0`
szorzat akkor és csak akkor nulla, ha az egyik tényezője az
`x_1 = 2 ; x_2 = -3.5`

Ha x > 2 tartományra: igaz
Ha 2 > x > 3,5 : nem igaz
Ha -3,5 > x: igaz

Tehát ]-∞;-3,5] U [2;∞[

4.
behelyettesítünk y-al: x^2 = y
`9y^2 - 229y + 100 = 0`

`y_1 = 25; y_2 = 4/9`

Ha x^2 = y, akkor
`x_1 = 5 ; x_2 = (2/3)^2`
`x_3 = -5 ; x_4 = -(2/3)^2`

Módosítva: 5 éve
1